Tervező/ designer: Sütő Andrea

Couture kollekció 

Az Annity  a múlt méltóságából merítve teremti a jelen emelkedettségét, helyreállítva az elveszett női önbecsülést. Az "Antique" és "Modernity" szavak szintéziséhez hűen a hagyomány részleteiből szublimálja azt a látványvilágot, amely a személyiség méltóságát a mai kor díszletei között megjeleníteni képes. A rész és egész egységére fókuszál, az aprólékosan kidolgozott egyedi részletek harmóniájára az egésszel, a teljességgel.

Az ősi ornamentikák, és a modern művészetek inspirációival mindazon hölgyekhez szól, akik értékelik a visszafogott eleganciában rejlő erőt, akik magabiztosak, dinamikusak, és önálló, árnyalt ízléssel tudnak és mernek közeledni a gondosan válogatott alapanyagokból, magas minőségben, kézzel előállított, olykor extrém termékekhez, egyediségükkel kifejezve önazonosságukat. 

 

Ready to wear kollekció

Azoknak a hölgyeknek szól, akik az egyszerűbb, letisztult vonalakat kedvelik. A mindennapokban kényelmesen hordható, hétköznapi ruhákkal is jól kombinálható kalapok alkotják az évről évre megújuló kollekció darabjait. Ezek a kalapok is kizárólag nyúlszőr nemezből készülnek, így vékonyabbak, mint a gyapjúból készült társaik, akár egy könnyed nyáresti szett méltó kiegészítői is lehetnek.


 A kalapok filozófiája (A tervező tollából)

A magyar nyelvben a gondolatok fonálból szerveződnek, akár egy szőttes. A gondolat fonalát felvehetjük, vagy elveszíthetjük. Ezt a varázslatos fonalat, melyből gondolataink szövevénye, az ember szellemi teljesítménye létrejön, kalapjaimon valóságos fonalak öntik formába: egyszerű szálak sokaságából jön létre a mondanivaló.

A mondanivaló fontos, akkor is van, ha az ember nem foglalkozik vele. Fontos különösen egy kalapon, mert a kalap a fejünkön van. A fejünk pedig a szellemi erőterünk középpontja.

Női kalapokról lévén szó, a nőiséget, a női minőséget igyekszem méltón kifejezni velük. Azt a nőiséget, amit számomra jelent klasszikus értelemben. Nem az eltorzult világ nőiségét, a karrierista nőt, vagy a fakanalat görcsösen szorongató családanyát. A kettő között keresem magamat, keresem a NŐ-t.

És miért éppen a hímzés? Mert a hímzés varázslat! Régiesen mondva: hímvarrás, azaz hímvarázs, tehát a teremtés, a termékenyítés varázslata... Elgondolkodott-e már rajta valaki, hogy ezt a hagyományosan női, hallatlanul finom, szemet gyönyörködtető eredményt hozó tevékenységet, miért pont a "férfi", azaz a "hím" szóval fejezzük ki? Azért mert a hímzés folyamatában a teremtés szimbolikája van elrejtve! Három dolog kell hozzá: az ANYAg, a HíM (Kiss Gábor által szerkesztett, Régi magyar szavak magyarázó adatbázisában: HíM=fonal), és a cselekvő ember, az ALKOTÓ. Mi ez, ha nem a teremtés szimbolikája? A fonal át-, meg átjárva az anyagot, színén és visszáján, egylényegűvé válva vele... s a folyamat végére megszilárdul egy másik, az eredetitől eltérő állapot (a másállapot vége a születés), létrejön valami új, ami nem létezne sem az alkotóelemek, sem az alkotó nélkül. Ez maga a csoda.

Hálás vagyok, hogy magyarnak születtem, és hogy magyar az anyanyelvem. Azt a világos gondolkodást, amely nyelvünk sajátja, próbálom kalapjaimra varázsolni, és a gondolat erejével hiszem, hogy mi nők szebbé, teljesebbé válhatunk!